Festmeny
Vi erbjuder unika festvåningar och salonger både på Elite Stora Hotellet och Örebro Slott. Bjud in till en livfull födelsedagsfest, en stillsam middag eller en minnesvärd bröllopsfest. Hos oss finns alla möjligheter till lyckade event som skräddarsys efter varje tillfälle. Slottskällaren erbjuder även catering till såväl mindre middagar som större tillställningar.
Läs mer om fest & events hos oss här!
Rotsellerisoppa 136 kr
Serveras med rökt sidfläsk från Kumla samt rosmarincrème, krasse och nybakt bröd.
Vätternlöjrom 206 kr
Löjromstallrik med vispad smetana, finhackad gräslök och rödlök samt prästostpaj.
Hjort (1) 157 kr
Egenrökt hjort från Bergslagen serveras med pecorino från Bredsjö, saltrostade nötter och timjanolja.
Gravad lax 152 kr
Citrus och kryddgravad lax, jordärtsskockspuré, picklad gulbeta, rödbetsjuice samt kavringssmulor.
Närketallrik 169 kr
Vätternlöjrom med morotspuré och dill. Egenrökt hjort från Bergslagen samt paj gjord på ost från Granhammar. Rödbetsgravad älg från Närkeskogarna serveras med granskottsolja och krispig rotselleri.
Varmrätt
Hjälmargös 289 kr
Örtpankostekt Hjälmargös serveras med gräslökssås, rökt baconsida, kapris, morot, sockerärter och örtslungad potatis.
Fjällröding 255 kr
Halstrad fjällröding serveras med ljummen sallad på gurka, räkor, lök samt laxromsås och potatispuré.
Majskyckling 223 kr
Dragonbrässerat majskycklingbröst serveras med pumpa, spenat och blomkål samt pommes rissolés (lättkokt, tärnad stekt potatis) och choronsås.
Fläskfilé 252 kr
Grönpepparstekt fläskfilé från Kumla serveras med fräst svamp, lök och bacon samt potatisgratäng och rödvinssås.
Oxfilé 296 kr
Helstekt oxfilé serveras med gräddig cognacssås och chipotlekryddad paprikasallad samt potatis och prästostbakelse.
Hjort 291 kr
Helstekt hjortytterfilé och Storans grillade hjortkorv serveras med honung och timjansrostade rotfrukter, björnbärssås samt en sallad på svartrot och tranbär.
Dessert
Glass (Välj mellan Bomb, kupol) 152 kr
Citron och vaniljglass-(bomb, kupol) serveras med dulce de leche och maränger samt kompott på jordgubbar, hallon och lime.
Chokladbavaroise 140 kr
Chokladbavaroise med krispig botten och chokladglaze serveras med karamelliserade nötter, blåbärsmaräng samt hjortronmylta.
Pannacotta 123 kr
Kardemumma-pannacotta serveras med en kaffechokladmousse samt hallon och cookiecrisp.
Crème caramel 135 kr
Crème caramel smaksatt med tonkaböna, serveras med cognacs-aprikoser, jordgubbar och flarn.
Ost från Granhammar 135 kr
Tre ostar efter tillgång serveras med anis och fänkålsknäcke samt tomatmarmelad från Karintorp.
Tryffel 30 kr /st
Tryfflar från Venuschoklad i Askersund.
