Festmeny
Vi erbjuder unika festvåningar och salonger både på Elite Stora Hotellet och Örebro Slott. Bjud in till en livfull födelsedagsfest, en stillsam middag eller en minnesvärd bröllopsfest. Hos oss finns alla möjligheter till lyckade event som skräddarsys efter varje tillfälle. Slottskällaren erbjuder även catering till såväl mindre middagar som större tillställningar.
Läs mer om fest & events hos oss här!
ROSTAD ROTSELLERISOPPA 148 kr
Serveras med äpple och rökt sidfläsk från Kumla samt chili-rosmarincrème, krasse och ciabattachips.
VÄTTERNLÖJROM 225 kr
Löjromstallrik med vispad smetana, fint hackad gräslök och rödlök samt prästostpaj.
HJORT (1) 172 kr
Egenrökt hjort från Bergslagen, serveras med pecorino från Bredsjö, blomkålspuré med tryffel samt saltrostade nötter och timjanolja.
GRAVAD LAX 160 kr
Citrus och kryddgravad lax, selleriemulsion, picklade betor och rödbetsjuice samt rosmarinrostad quinoa.
NÄRKETALLRIK 183 kr
Vätternlöjrom med rotfruktsbakelse och dill.
Egenrökt hjort från Bergslagen samt paj gjord på ost från Granhammar.
Timjansgravad älg från Närkeskogarna serveras med Karl-Johanmajonnäs och krispig rotselleri.
Varmrätt
HJÄLMARGÖS 295 kr
Örtpankostekt Hjälmargös serveras med murkelsås, rökt baconsida, morot, rädisor, sockerärter samt gräslökspotatis.
FJÄLLRÖDING 264 kr
Rimmad halstrad fjällröding serveras med ljummen sallad på gurka, räkor, lök och Sandefjordsås smaksatt med forellrom, samt potatispuré.
MAJSKYCKLING 235 kr
Dragonbrässerat majskycklingbröst serveras med pumpa, svartkål, blomkål och pommes rissolés (lättkokt, tärnad stekt potatis) samt en sås gjord på rostad kycklingbuljong och syrad grädde.
FLÄSKFILÉ 260 kr
Grönpepparstekt fläskfilé från Kumla serveras med fräst svamp, lök och bacon samt potatisgratäng och Madeirasås.
OXFILÉ 299 kr
Helstekt oxfilé serveras med gräddig cognacssås, rökt paprika och sparrissallad samt potatis och prästostbakelse.
HJORT 303 kr
Helstekt hjortytterfilé och Storans grillade hjortkorv serveras med honungsrostade rotfrukter smaksatta med timjan och tryffel, sötsyrlig björnbärssås samt en varm sallad på svartrot och torkade tranbär.
Dessert
GLASSKUPOL 159 kr
Äpple och kardemummaglass-kupol serveras med Kiribati (chokladcréme) och maränger samt kompott på jordgubbar, hallon och lime.
VIT CHOKLADBAVAROISE 149 kr
Chokladglaserad vit chokladbavaroise med krispig botten serveras med karamelliserade nötter, och hjortronmylta.
PANNACOTTA 130 kr
Kardemumma-pannacotta och kaffechokladtryffel samt hallon på två sätt och cookiecrisp.
CRÈME CARAMEL 140 kr
Smaksatt med tonkaböna serveras med citrussallad, jordgubbar och flarn.
OST FRÅN GRANHAMMAR 146 kr
Tre ostar efter tillgång serveras med frö och kryddknäcke samt tomatmarmelad från Karintorp.
TRYFFEL 35 kr /st
Tryffel från Kaffe & Pralin i Örebro
